Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk
späť

Krásne, prekrásne sú štíty tatranské…

Rodinná dovolenka pod úpätím Lomnického štítu. Spoznajte najmenšie veľhory sveta v srdci Európy. Objavte jedinečnú prírodu, v ktorej nájdete belasé plesá, rozbúrené vodopády, pokojné horské doliny, ostré štíty národného parku, ako aj fascinujúci svet zvierat a rastlín.

Vysoké Tatry sú vhodné pre každého turistu…

Do najmenších veľhôr sveta prichádzajú turisti a milovníci hôr zo všetkých krajín.
Vo Vysokých Tatrách nájdeme 29 vrcholov prevyšujúcich výšku 2 000 metrov a 10 vrcholov s výškou nad 2 500 m.n.m. Región Vysoké Tatry sa nachádza v chránenej oblasti Tatranského národného parku. Poslaním TANAPu je zachovanie rozmanitosti rastlinných a živočíšnych druhov a ochrana tatranskej prírody. Na jeho území sa nachádza približne 600 km značkovaných chodníkov, ktoré turistov dovedú k tým najzaujímavejším miestam.  Turistické chodníky vedúce po dolinách, výstupy na tatranské chaty, cesty k najkrajším tatranským plesám, tatranské vrcholy či dvojtisícové štíty, prechody cez tatranské sedlá s nebeskými výhľadmi, ako aj fascinujúci svet zvierat a rastlín. Vysoké Tatry sú vhodné pre každého turistu, od nenáročných prechádzok pre rodiny s deťmi, cez aktívnu turistiku pre náročnejších až po fyzické prekonávanie tých, ktorí chcú dosiahnuť tie najvyššie vrcholy. Všetky turistické chodníky, určené pre pohyb návštevníkov v Tatranskom národnom parku, sú vyznačené značkami (červená, modrá, zelená, žltá). Podľa náročnosti jednotlivých úsekov sú rozdelené do niekoľkých skupín.

Klíma vo Vysokých Tatrách má priaznivý liečebný účinok predovšetkým na liečenie ochorení dýchacích ciest, najmä chronické ochorenia priedušiek. Pohorie Vysoké Tatry bolo v roku 1993 spolu s poľskou časťou Tatier vyhlásené organizáciou UNESCO za „Biosférickú rezerváciu Tatry“.

  

Uprednostňujete tiché a pokojné prostredie mimo rekreačného turistického centra?

Hotelový komplex SOREA HUTNÍK nájdete na okraji lesa, v najtichšej oblasti Tatranských Matliarov, ktoré sú prvou rekreačnou osadou pri Ceste slobody medzi Tatranskou Lomnicou a Tatranskou Kotlinou. Od juhozápadného suseda sú vzdialené len 1,5 km. Cez Tatranské Matliare preteká Skalnatý potok. Nižšie v lese sa nachádza národná prírodná rezervácia Pramenište. Rezervácia chráni najzachovalejší reliktný borovicovo – brezový porast v tatranskej oblasti. Kvôli výskytu kriticky ohrozených druhov nie je prístupná verejnosti. Tatranské Matliare ponúkajú podobné turistické možnosti ako susedná Tatranská Lomnica. Poloha osady umožňuje menej náročné vychádzky po okolitých lesných cestičkách, výlety do Tatranskej Kotliny, na Medvediu lúku, ale aj pre vysokohorské túry do doliny Bielej vody, na Kopské sedlo, k Chate na Zelenom plese a na Jahňací štít po modrej značke.

 

Bohatý program pre rodiny s deťmi

Obľúbený rodinný hotel SOREA HUTNÍK  je ocenený Certifikátom „Zariadenie priateľské k deťom a rodinám“ v rámci projektu „Vstúpte s dieťaťom“. Platnosť certifikácie je na základe skutočného stavu hodnotených služieb kontrolovaná Úniou materských centier. Ponúka klientom pohodlné ubytovanie v apartmánoch, v jedno a dvojlôžkových izbách, s možnosťou jednej alebo dvoch prísteliek.

Asi ako jediný hotel vo Vysokých Tatrách poskytuje vo svojich priestoroch najširšiu škálu doplnkových a športovo relaxačných služieb,  od hotelového bazéna cez minigolf, volejbalové ihrisko, stolnotenisové miestnosti, biliard, posilňovňu, automatické dvojdráhové BOWLING centrum, detské herne až po telocvičňu, vonkajšie ohnisko a v rámci regenerácie od relaxačných masáží až po saunu i morský kúpeľ.

 

Čarovné prázdniny

Bohatú ponuku hotelových doplnkových služieb pre rodiny s deťmi dopĺňa zaujímavý animačný program v detských kútikoch, ale i v nádhernom zelenom okolí hotela.  
Čarovné letné prázdniny plné mágie a kúziel s Harry Potterom nadchnú deti v každom veku. S tímom profesionálnych animátorov prejdú triedením čarodejníckeho klobúka, dobrodružnou cestou Rockfordom, sadením mandragory, varením elixíru šťastia, hľadaním Hagridovho draka, školou kúziel, výcvikom čarodejníka a zažijú mnoho iných zábavných dobrodružstiev. Rodiny s deťmi určite ocenia bezplatné zapožičanie spoločenských hier ALBI a rôznych športových potrieb InSportline.

 

U nás vám bude určite chutiť!

Bufetové raňajky a večere v trojhviezdičkovom Hoteli SOREA HUTNÍK I. ako vždy hýria rozmanitosťou jedál a vôní.  No od tohtoročnej letnej sezóny vás hotelová reštaurácia privíta v novom šate po kompletnej rekonštrukcii. Skúsení a zruční kuchári pripravujú všetky dobroty v modernej kuchyni, s technológiami podľa najnovších noriem HCCP.  
Dvojhviezdičkový Hotel SOREA HUTNÍK II podáva raňajky vo forme teplých a studených bufetových stolov, večere sú servírované ponukou výberu zo 4 až 5 jedál, vrátane vegetariánskeho menu. Príjemné posedenie a širokú ponuku nápojov poskytujú dva aperitív bary.

 

Sprievodca Tatranskou divočinou

Po dobrých a pestrých raňajkách sa môžete s vašimi ratolesťami vybrať do neďalekej Tatranskej Lomnice a lanovkou na Skalnaté Pleso. Aj toto leto bude pripravený pre deti eco-friendly projekt „Tatranská divočina“, ktorý množstvom príbehov a záhad ponúka netradičným spôsobom spoznať a navštíviť tie najkrajšie miesta Tatier. Jeho súčasťou je aj eko-mini-park s preliezkami a drevenými miniatúrami zvieratok a náučný chodník pre deti okolo Skalnatého plesa. Každé dieťa, ktoré si zakúpi detský lístok na lanovku, dostane k lístku zdarma brožúrku Sprievodca Tatranskou divočinou, ktorá ho prevedie 4 dobrodružnými etapami. Malých objaviteľov krás a záhad Tatier sprevádzajú po horách štyri rozkošné zvieratká – svišť Jurko, orol Karol, medveď Kubo a kamzík Pirin. Deti vďaka Sprievodcovi Tatranskou divočinou zažijú hľadanie tajomstva na Skalnatom plese a pri lúštení záhad v Lomnickom sedle im pomôže aj tajomný prístroj – čarovný tatranský kryptex.

Horské stredisko Tatranská Lomnica sprístupnilo na Skalnatom plese nový detský indoor park Kamzíkovo. Nevyužitý priestor pôvodnej vrcholovej stanice lanovky sa zmenil na interiérové zábavné detské ihrisko s bludiskom, šmykľavkami, bazénmi s guľôčkami a oddychovou zónou pre rodičov. Projekt Kamzíkovo, v ktorom je aj symbol Tatier – Kamzík vrchovský tatranský v životnej veľkosti, je ideálnou alternatívou, ako sa s deťmi zabaviť aj pri premenlivom počasí na horách.

 

Ocenenie za kvalitné služby

Aj na základe poskytovania kvalitných služieb a kladných hodnotení hotelových hostí udelila Komisia expertov Brand Council, programu Slovak Superbrands našej spoločnosti, a teda aj Hotelu SOREA HUTNÍK, cenu Slovak Business Superbrands Award 2017. Zaradili sme sa tak do skupiny elitných značiek, ktoré predstavujú vzor úspešného rozvoja a neustáleho zvyšovania hodnoty značky. Ocenenie Superbrands je potvrdením našej kvality a povzbudením pre zákazníkov pri ich každodenných rozhodnutiach, ako aj pri výbere dovolenky na Slovensku.