Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk
späť

Veľká noc jar k nám nesie !

Na rozmanitosti regionálnych tradícií záleží, či sa korbáčuje, polieva, či sa recitujú koledy a nakoniec spieva.

Veľká noc jar k nám nesie !

S Veľkou nocou sa tradične spájajú obyčaje s príchodom jari . Významnú úlohu v nich hrá voda, oheň, zeleň a vajíčka. S vodou sa spája predstava čistoty a krásy , ktorá vrcholí počas Veľkonočného pondelka polievaním. Zeleň je súčasťou týchto sviatkov v podobe vŕbových vetvičiek i korbáčov upletených z čerstvých prútov vŕby. Nimi sa pri šibaní na Veľkonočný pondelok má preniesť sila prírody na človeka, ich dotyk omladzuje. Očistná úloha sa pripisuje aj ohňu, na ktorom sa pripravujú veľkonočné jedlá. Ako symbol nového života sa na Veľkonočnú nedeľu farbia kraslice.

Veľká noc je sviatkom prebúdzania sa prírody zo zimného spánku, ale i sviatkom hojnosti, kedy sa stoly prehýbajú pod zemiakovým šalátom, údenou šunkou, vajíčkami, koláčmi.

Radosti sviatkov sa obyčajne končia tanečnou zábavou. Na rozmanitosti regionálnych tradícií záleží, či sa korbáčuje, polieva, či sa recitujú koledy a nakoniec spieva. Na strednom a západnom Slovensku je väčšinou zvykom korbáčovanie a na východe polievanie. Veľkonočný program v hoteloch SOREA sa tiež odvíja v závislosti od regiónu. Čím bližšie k Liptovu, Tatrám a Spišu, tým viac rozmanitostí a zvykov je ponúkaných hotelovým hosťom.

Veľkonočná šibačka na liptovský spôsob a Veľkonočný karneval vás vtiahne do sviatočnej nálady vo wellness a termal Hoteli SOREA MÁJ v Liptovskom Jáne, v jednej z najkrajších dolín Nízkych Tatier. Ráno sa osviežite rozcvičkou v termálnom bazéne, poobede môžete precvičiť telo pri aqua gymnastike a večery budú plné zábavy, súťaží, kvízov, živej hudby. V hotelovom MINI clube sa deti zoznámia s výrobou masiek, ozdôb, maľovaním na tvár a hľadaním stratených vajíčok.  

Veľká noc v JASNEJ v Hoteli SOREA SNP je obohatená tvorivými dielňami, pletením korbáčov, zdobením veľkonočných vajíčok. Atmosféru sviatkov spríjemní vystúpenie liptovskej ľudovej hudby a po oblievačke a šibačke sa ujde vajíčko pre malých i veľkých kúpačov. V neďalekom Hoteli SOREA MARMOT vystrieda ukážku ľudových remesiel program Vítanie sviatkov jari aj so sladkým prekvapením.
Veľká noc na Štrbskom plese v Hoteli SOREA TRIGAN vám zaručuje pobyt plný hier, zábavy a animácii pre celú rodinu. Spestrením je relax v hotelovom centre WELLNESS SVET REGENERÁCIE A ODDYCHU s možnosťou rôznych druhov masáží.
Ukážky slovenských tradícií, zdobenie vajíčok technikou voskového reliéfu, večeru pri sviečkach so živou hudbou , tanečný večierok a folklórne vystúpenie detského súboru vás čaká v Tatranskej Lomnici v Hoteloch SOREA URÁN a TITRIS. V šantení môžu deti pokračovať na 36-metrovom tobogane v AQUA Relax centre a rodičia oddychovať v rekreačnom bazéne a perličkovom kúpeli, či pri vodných atrakciách Wellness URANIA.

Program Čarovná Veľká noc v Hoteli SOREA HUTNÍK II. zavedie vaše ratolesti na Veľkonočnú poštu – zakopanie zvitku Veľkej noci, na Kohútie zápasy, k Zajačikovi Luskáčikovi, do zajačích tvorivých dielní aj s výrobou farebnej plastelíny, k Lovcovi farebných vajíčok a k splneniu úloh, ale aj do Zajačieho bláznivého fotokútika. Pre dospelých sa sviatky jari budú niesť v znamení hudby. Pripravené je posedenie pri cimbalovej hudbe, folklór, ľudová hudba, ale aj zábava a vystúpenie hudobnej skupiny. Pre tých aktívnejších je k dispozícii bazén, masáže, zábaly, morský kúpeľ, telocvičňa, turnaj v BOWLING centre.

Veľkonočná šibačka na Spiši v Hoteli SOREA ĽUBOVŇA je obohatená výrobou kraslíc, veľkonočných dekorácií, pletením výrobkov z prútia, ukážkami drotárstva, výstavou a predajom obrazov, folklórom, goralskou muzikou a tradíciami z regiónu. Pripravená je prezentácia veľkonočných zvykov na dedine v minulosti s vystúpením regionálneho súboru. Divadelné predstavenie Poďme sa hrať s Elou a Beou , či MINI DISKO so Sorinkou poteší nielen detičky. Sviatočnú atmosféru doplní Veľko – piatková krížová cesta, Biela sobota na Zvire ( návšteva pútnického miesta), prehliadka čokolatérie, expozície remesiel a liehovarníctva severného Spiša v Hniezdnom, poznávanie histórie Ľubovnianskeho hradu a skanzenu ( výlet do dávnych čias histórie Starej Ľubovne ) ,  ale aj veľkonočná svätá omša priamo v hoteli a živý košiarik s ovečkami. Bohatý animačný program ukončí veselica so živou hudbou.

Veľká noc v Bratislave. Hlavné mesto Slovenska privíta sviatky jari už v pestrých farbách. Veľkonočný pobyt s prekvapením v Hoteli SOREA REGIA na hradnom vŕšku v Bratislave môžete doplniť pešou prehliadkou po historickom centre mesta aj so sprievodcom, previezť sa hradným okruhom v historickom vláčiku, navštíviť starobylý hrad Devín, Slovenské národné múzeum, Antickú Gerulatu Rusovce, Múzeum dejín mesta, dopravy, farmácie, zbraní, hodín, vinohradníctva a iné kultúrne pamiatky. 

Oslávte preveselé sviatky jari u nás!