Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Demänovská dolina

S batohom cez hory alebo jarná turistika v najkrajšej doline Nízkych Tatier

Najkrajšou a najnavštevovanejšou lokalitou Nízkych Tatier je Demänovská dolina. Má dĺžku 15 km a je hlavným centrom cestovného ruchu v severnej časti Nízkych Tatier. Nachádza sa medzi vrcholmi Ďumbier (2 043 m), Krúpova hoľa (1 927 m), Chopok (2 024 m), Dereše (2 003 m), Poľana (1 889 m).

S príchodom jarných a letných mesiacov sa Chopok mení na oázu sýtej zelene. Hrebeň Nízkych Tatier dlhý približne 100 km roztvára svoju náruč a láka do nej zvedavých návštevníkov na potulky po spleti turistických chodníkov vhodných pre pešiu turistiku a treking s rôznymi úrovňami obťažnosti. Od náročných, kde sa vyžaduje určitý stupeň prípravy, až po tie, ktoré sú určené pre rodiny s deťmi, prípadne začiatočníkov. 

Na druhý najvyšší vrchol Nízkych Tatier Chopok sa pohodlne dopravíte lanovkami zo severnej aj južnej strany.Najmodernejšia kabínková lanovka na Slovensku Funitel prepraví za hodinu až 2 480 osôb. V hornej stanici na Chopku je dobudovaná moderná panoramatická reštaurácia so slnečnou strešnou terasou. Novinka na Slovensku Twinliner - pozemná lanovka - šikmý výťah na prepravu osôb zabezpečuje presun peších turistov z Bielej Púte (Kolieska) na Priehybu do údolnej stanice Funitelu tak, aby títo mohli Funitelom pokračovať v jazde ďalej na Chopok.

Demänovská dolina je súčasťou Národného parku Nízke Tatry, kde je najcennejší Demänovský kras a Vrbické pleso, ktoré je najväčšie prirodzené jazero v Nízkych Tatrách. Vzniklo po ústupe ľadovca zo severných svahov Chopka a Derešov. Prechádzku okolo jazera si spestríte kŕmením kačíc a pozorovaním vegetácie. Posedením na lavičkách okolo jazera načerpáte množstvo energie. Svetoznáma Demänovská ľadová jaskyňa sa nachádza vo vstupnej časti doliny. Pozoruhodná je výskytom trvalej ľadovej výplne, bizarnými a mohutnými tvarmi podzemných priestorov, vzácnou jaskynnou faunou, ako aj bohatou históriou. Ak by ste sa pre návštevu jaskyne rozhodli hoci aj v horúcom lete, nezabudnite si pribaliť teplú bundu.

Možnosť turistiky, skalolezenie, prekrásna fauna a flóra doplnená vhodnými klimatickými podmienkami, to všetko sú dôvody pre jarnú dovolenku v Nízkych Tatrách. Ak máte radi adrenalín, navštívte aj lanový park TARZÁNIA, ktorý je postavený na stromoch a pozostáva z dvoch trás vybudovaných pomocou 34 plošín a 95 prekážok vo výške približne 4 až 7 m nad zemou.

Po náročnom dni oddych v príjemnom prostredí

Priamo v srdci Demänovskej doliny sa nachádza Hotel SOREA SNP. Jeho príjemné prostredie, rodinná atmosféra, milý personál, vynikajúca domáca kuchyňa s bohatou ponukou jedál a nápojov podávaných formou bufetových stolov sa postarajú o neopakovateľný zážitok z vašej jarnej dovolenky. Turistikou unavené nohy načerpajú novú silu po reflexnej masáži chodidiel a na zrelaxovanie tela hotel ponúka rôzne druhy masáží (medová, celková, masáž lávovými kameňmi, prípadne škoricové a rašelinové zábaly. 

Masáž lávovými kameňmi: Teplo prenášané prostredníctvom lávových kameňov pôsobí hlboko v pokožke a svaloch, stimuluje obnovu organizmu a uvoľňuje stuhnuté svalstvo. 

Rašelinový zábal: Priaznivo ovplyvňuje obnovu kožných buniek, pôsobí antibakteriálne a posilňuje imunitu. Svojím zložením zvyšuje prekrvenie, zlepšuje činnosť svalstva a kĺbov. 

Medová masáž: Liečivé účinky medu sú známe už od stredoveku.  Medová masáž má dvojaký účinok – odstraňuje toxíny (jedy) z tela a aktivuje vnútorné orgány. Pôsobí ako telový peeling, ktorý pokožku zjemní a hydratuje.

Škoricový zábal: Kozmetická metóda, ktorá sa využíva pri tvarovaní postavy, zlepšuje bunkový metabolizmus a podporuje krvný obeh.

Jarný Nordic walking v okolí hotela SOREA SNP

Je to bežná chôdza so špeciálnymi paličkami. Hlavný rozdiel je v aktívnom zapájaní horných svalových partií. Tak sa z chôdze stáva vysoko účinná tréningová metóda, určená pre začiatočníkov, ľudí v pokročilom veku, ako aj pre výkonnostných športovcov.

Trasy:

1. Okolo Vrbického plesa, obťažnosť ľahká
2. Biela púť – Ostredok a späť, obťažnosť stredná
4. Hrebeňová, obťažnosť ľahká
5. Športová, obťažnosť stredná

Hotel SOREA SNP – hotel v srdci Demänovskej doliny, hotel v tichej oáze nádhernej prírody, hotel ideálny na treking a jarnú turistiku, hotel zaručujúci jedinečný oddych v prírode. Prežite s nami akčné, ale i oddychové jarné chvíle v Nízkych Tatrách!