Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Ak hľadáte hotel, Nízke Tatry si užijete v Sorea

Nízke Tatry sú po Vysokých Tatrách druhým najobľúbenejším miestom pre turistov zo Slovenska i iných krajín. Nízke Tatry sa delia sa na západné Ďumbierske Tatry a východné Kráľovoholské Tatry. Zaujímavosťou, mimochodom, je, že sa pôvodne nazývali ako Nižné Tatry. Pomenoval ich tak Dionýz Štúr. Nesprávny preklad do maďarčiny od Jána Hunfalvyho však spôsobil, že Nižné Tatry ostali Nízkymi Tatrami. A tak sa tento názov používa dodnes.

Vzácnosti Nízkych Tatier

Nízke Tatry sa rozťahujú po rozlohe 1242 km2 a dlhé sú 95 km. Hlavný hrebeň nižších Tatier sa pýši štyrmi dvojtisícovkami, ďalšie dva s k tomuto číslu veľmi blížia. Všetky sú však nádherným miestom na obdivovanie okolitej prírody. Najvyšším vrchom je Ďumbier (2043 m), nasleduje Štiavnica (2025 m), Chopok (2024 m), Dereše (2004 m) a Chabenec (1955 m) a Kráľova hoľa (1948 m). Zmienili sme sa, že Nízke Tatry sú druhým najobľúbenejším miestom na turistiku. I napriek veľkému návalu ľudí si však toto miesto ešte dokázalo uchovať niektoré lesy, ktoré sa svojimi vlastnosťami blížia pralesom a pobehuje si po nich veľa druhov zvierat. Všetky unikáty môžete absolvovať buď prostredníctvom peších túr alebo si dopomôžete sedačkovou lanovkou. 
Stredná oblasť Nízkych Tatier disponuje najlepšou výbavou pre turistov, a zároveň je veľmi atraktívna, keďže leží pod najkrajším úsekom hlavného hrebeňa. Je už však na vás, či si zvolíte pokojnejšie a menej turistami navštevované miesto, alebo stavíte na rušnejšie centrum. Jaskyne sú ozdobou našich hôr, platí to i pre Nízke Tatry. Najznámejšie prístupné jaskyne sú Bystrianska jaskyňa, Demänovská ľadová jaskyňa, Demänovská jaskyňa slobody a Jaskyňa mŕtvych netopierov.
Nízkotatranská oblasť nie je obľúbená len cez leto. Svoje si tu nachádzajú i zimní dovolenkujúci, teda lyžiari. Lyžiarske strediská Králiky, Telgárt, Donovaly, Jasná, Mýto pod Ďumbierom i Medvedica ponúkajú služby zodpovedajúce klientskym požiadavkam a okolité zasnežené kopce vám budú pripadať ako z rozprávky. 

Krásne miesta i mimo vysokých hôr

Rodinných výletníkov, ale i staršie páry môže zaujímať a potešiť množstvo pohľadných miest mimo horskej oblasti. Naším tipom je skanzen Vlkolínec, ktorý je sám o sebe zhmotnenou históriou v 21. storočí, prírodné kúpalisko Tále či kúpaliská v Sliači, Podbrezovej, Brusne, Kováčovej alebo v Štiavničke. Mestá Banská Bystrica, Banská Štiavnica či Zvolen sú tiež dostatočne zaujímavé na to, aby ste na celý deň opustili hotel a navštívili ich. Nie nadarmo chodia ľudia do Štiavnice celoročne, a bezdôvodne si, hádam, Jan Nedvěd nezamiloval Banskú Bystricu. Odporúčame návštevu múzea SNP, deti sa potešia farme s poníkmi, v Hronseku drevený artikulárny kostol, v Slovenskej Ľupči zase láka historický hrad. Priatelia literatúry isto radi nahliadnu do pamätného domu spisovateľa Jozefa Gregora Tajovského v Tajove. Spomenuli sme iba krátku časť z obrovského celku atrakcií, historických budov či turistických miest, ktoré na vás v Nízkych Tatrách čakajú.


Keď hotel, Nízke Tatry ponúkajú aj Sorea Ďumbier

Ako vybrať hotel? Výber by ste mali zvoliť podľa toho, ktoré miesta plánujete navštíviť. Či už budete voliť strategické miesto niekde uprostred, skadiaľ máte blízko ku všetkým pamiatkam a horám, alebo si vyberiete iba jednu oblasť, dbajte o starostlivý výber. Bývanie v hoteli totiž ovplyvní vašu celú dovolenku. Naše hotely sa nachádzajú v Jasnej pod Chopkom a Liptovskom Jáne. Sú úmyselne v miestach, kde môžete stráviť letnú turistiku i zimné lyžovanie. Pýšime sa i certifikátom „Zariadenie priateľské k rodinám a deťom“, čiže sa u nás budú cítiť príjemne i vaše deti. V hotelových reštauráciách varia len kvalifikovaní kuchári a za našimi službami si stopercentne stojíme. Hotel Sorea vám vie dopriať aj omnoho viac, stačí prísť vyskúšať.