Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Hotel Piešťany

Ubytovacích zariadení je v Piešťanoch neúrekom. Prejsť sa najväčším a najstarším Sadom Andreja Kmeťa či Kúpeľným parkom a užiť si všetky krásy mesta túžia predsa mnohí.

Aký unikát, krásu či hotel Piešťany ponúkajú?

Piešťany sú mestom slnka, vody a zdravia. Svedčí o tom minimálne najznámejší piešťanský symbol – socha lámača barlí. Táto socha bola pôvodne len znakom kúpeľov a mala jednoducho vyjadriť silu termálnych prameňov. Podnet vyšiel z mysle Ľudovíta Wintera a nápad sa zrealizoval pomocou nemeckého kresliča Arthura Heyera. „Barlolámača“ si dal Winter i patentovať, napriek tomu čelil asi 40 súdnym sporom. Socha však v meste napokon ostala a je prvou vecou, ktorá sa zjaví v mysliach ľudí pri slove Piešťany.

Čím sú Piešťany také výnimočné?

Samozrejme, najviac lákajú všetkých návštevníkov piešťanské kúpele. Niet divu, ak minerálne pramene obsahujú až 1500 mg minerálnych látok na liter vody. V rámci liečby sa kúpeľným hosťom ponúka i bahno, patriace medzi najznámejšie peloidy (liečivé bahná) sveta. 
Nie je to však to jediné, čo celoročne láka tisícky ľudí do Piešťan. Bohatý kultúrny život, architektonické skvosty a výlety do prírody a turistické aktivity. Tým všetkým sa môžu Piešťany chváliť.

Vychýreným je piešťansky Dom umenia, v ktorom sa neustále konajú výstavy rôznych umelcov, či už mladých alebo aj starších, hodnotné diela na plátne a papieri stoja za to. Ak ste ešte nepočuli o Cinematiku, tak vedze, že je to celoslovensky známy medzinárodný filmový festival, ktorý sa koná pravidelne už od roku 2006. V neposlednom rade sa popularite teší i hudobný festival Grape, lákajúci mladých ľudí zo všetkých kútov Slovenska.

Balneologické múzeum, založené v roku 1928, malo byť pôvodne zamerané na vlastivedu, ujala sa však idea špecializovať sa na balneológiu a históriu kúpeľov, ako aj kúpeľníctva na Slovensku. Nájdete tu historické artefakty ako napríklad rôzne lekárenské pomôcky, staré pohľadnice, aj časť pozostalostí Milana Rastislava Štefánika. Pod správu Balneologického múzeá spadá aj pamätná izba literáta Ivana Krasku, Vila doktora Lisku či hradisko Kostolec.

Lákavé stavby a kostoly

V Piešťanoch by ste nemali obísť jedinú stredovekú pamiatku – ruinu Starého kláštora. Ostatné pamiatky sa, žiaľ, nezachovali z dôvodu častých záplav a povodní spôsobených vyliatím Váhu. Zaujímavý je aj klasicistický Kostol sv. Štefana, neogotická Kaplnka Božského Srdca Ježišovho či najstaršia svetská budova – Kurthotel, secesný Hotel Lipa a Vodárenská veža, architektonicky príznačná funkcionalizmom.
Ideálnym ubytovaním je hotel, Piešťany majú pestrú ponuku

Ubytovacích zariadení je v Piešťanoch neúrekom. Prejsť sa najväčším a najstarším Sadom Andreja Kmeťa či Kúpeľným parkom a užiť si všetky krásy mesta túžia predsa mnohí. Nie každý hotel však ponúka toľko benefitov ako Hotel Sorea Sĺňava. Okrem bezbariérového vstupu a certifikátom „Zariadenie priateľské k rodinám a deťom“, sa čerstvo pýšime i novými wellness službami. Masáž lávovými kameňmi, morský kúpeľ či levanduľový, čokoládový a medový zábal sú novinky, ktoré si zamilujete. Súčasťou nášho hotela je tiež rehabilitačné centrum Adeli, veľmi úspešné v liečbe pacientov s poruchami podporného a pohybového aparátu. Tiché a pokojné prostredie, blízky športový areál, bowling centrum, neďaleká vodná nádrž Sĺňava, centrum len 1,5 km od hotela, to všetko svedčí o tom, že ste si vybrali správny hotel. Piešťany sú krásne mesto, nájdite si v ňom aj dobré miesto na strávenie dovolenky.