Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Lyžujeme na Liptove v top lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry

Na Slovensku sa nachádza veľké množstvo kvalitných lyžiarskych stredísk s rôznymi zjazdovými traťami a stupňami náročnosti, s výbornými podmienkami na lyžovanie pre malých i veľkých lyžiarov, pre začiatočníkov, pokročilých, ale aj pre adrenalínových nadšencov.

Najznámejším a najväčším lyžiarskym strediskom na Slovensku je JASNÁ v Demänovskej doline, ktorá ponúka nekonečné možnosti aktivít, zábavy a aktívneho oddychu. Lyžiarska sezóna na Chopku začína v decembri a končí v apríli, zjazdové trate sa nachádzajú na severnej a južnej strane Chopku (2 024 m n. m.). Menšie lyžiarske stredisko Chopok Juh sa nachádza na južných svahoch vrchu Chopok, v centrálnej časti Nízkych Tatier v Bystrej doline, severozápadne od mesta Brezno. Ponúka všetky stupne náročnosti zjazdových tratí. Chopok Sever je rozdelený na tri menšie strediská: Záhradky, Biela Púť a Otupné. Najvýznamnejšia je časť Záhradky v nadmorskej výške 1 028 m n. m., ľahké zjazdovky sa nachádzajú v časti Otupné. Pre začiatočníkov a deti je vhodná Biela púť s lyžiarskou škôlkou. 

Na vrchol Chopku sa dopravíte najmodernejšími lanovkami Funitel (umožňuje prevádzku aj pri sile vetra až do 120 km/h), alebo 15-miestnou kabínkou. Stredisko ponúka 45 km perfektne upravených zjazdoviek a zasnežovací systém v dĺžke takmer 27 km poskytuje garanciu snehu minimálne 5 mesiacov v roku. Adrenalínoví nadšenci si môžu vyskúšať divokú jazdu v mnohých freeridových zónach. K večernej lyžovačke slúžia dve osvetlené zjazdovky. Na Chopku premáva 30 lanoviek a vlekov s prepravnou kapacitou viac ako 30 000 osôb za hodinu. Lyžiarske stredisko JASNÁ uspokojí aj náročných turistov, preto je veľmi obľúbenou destináciou zimných športov aj pre zahraničných návštevníkov.

Vezmi lyže, snowboard, boby, objednaj si SUPER pobyt!

Jeseň sa nám o chvíľu prehupne do prvého zimného mesiaca a mnohí začnú rozmýšľať o zimnej dovolenke počas Vianoc, Silvestra či školských jarných prázdnin. Ideálne je ubytovanie priamo pri zjazdovke so zľavou na skipas. A keď sa k tomu pridajú aj večerné detské animácie, rodičia si môžu dopriať chvíľu pohody pri dobrej káve či nápoji v kruhu priateľov.

„Liptov je miestom, kde sa určite oplatí zastaviť a kochať sa jeho zimnou krásou.“

Na lyžiach až k hotelu je jedno z vysnívaných kritérií zimného pobytu. Túto jedinečnú výhodu vám ponúka Hotel SOREA SNP, ktorý je situovaný priamo pri zjazdovke Biela Púť. Pri ubytovaní vás čaká na hotelovej recepcii Liptov region card so zľavami na skipasy a ostatnými zľavami v lokalite Liptova. Nestihli ste si zabezpečiť servis lyží? Nevadí, požičovňa lyží aj servis v priestoroch hotela ponúkajú 10 % zľavu pre ubytovaných hostí.

„Počas jedného dňa objavíte podzemné krásy jaskýň, horúce termálne pramene aj skvelé lyžiarske alebo zimné turistické zážitky na horách.“

Bohaté bufetové raňajky v presklenej slnečnej reštaurácii s výhľadom na vrcholy Nízkych Tatier vás naštartujú na tú správnu lyžovačku a večer unavené nohy a telo zregenerujete v saune, resp. relaxačnými procedúrami (masáž lávovými kameňmi, rašelinový zábal, škoricový zábal, celková masáž). Hľadáte ubytovanie za SUPER ceny? V blízkosti kabínkovej lanovky nájdete cenovo veľmi výhodný Hotel SOREA J. ŠVERMA. Pre ubytovaných hostí zabezpečuje požičovňu lyží a odvoz k zjazdovkám, ako aj poskytnutie zľavy na skipas na základe vydanej regionálnej karty. Hotelové služby dopĺňajú masáže a sauna. Hotel je mimoriadne vhodný pre lyžiarske školy s min. počtom 10 detí.

Lyže, termál, balneotherapy

Rodinnú lyžovačku pre malých i veľkých, lyžiarsku školu a škôlku, večerné lyžovanie, detský areál, bežecké trate, umelé zasnežovanie nájdete v malebnej Jánskej doline v lyžiarskom stredisku Javorovica, ktoré je súčasťou obce Liptovský Ján. Od Hotela SOREA MÁJ je lyžiarske stredisko vzdialené iba 800 m. Hotel ako jediný v doline ponúka klientom „zdravú vodu“ v krytom hotelovom bazéne. Vyviera z miestneho termálneho prameňa Rudolf a lieči nielen obyvateľov obce už viac ako 700 rokov. Pod dohľadom profesionálnych masérov prežijete relaxačné zimné pobyty s antistresovými masážami, s bahennými, medovými a bylinnými zábalmi či detoxikačnou procedúrou.

Od lyžiarskeho strediska JASNÁ NÍZKE TATRY je hotel vzdialený 22 km. S regionálnou kartou hostia využívajú zľavu na skipas a bezplatnú dopravu SKIBUSom z Jánskej doliny priamo k zjazdovkám do Demänovskej doliny a lyžiarskeho strediska Chopok Sever.