Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Medvedie dni na Hrebienku

Tatranský festival medveďov plný zábavy, divadiel, hier a súťaží

Hrebienok (1285 m) je atraktívnym cieľom návštevníkov Vysokých Tatier. S najstaršou tatranskou osadou, Starým Smokovcom, je spojený pozemnou lanovkou, ktorá patrí k tradičným turistickým atrakciám. Za 7 minút sa pohodlne prepravíte a zažijete pocit, ktorý mala aj anglická kráľovná Alžbeta pri návšteve Vysokých Tatier.

V letných mesiacoch je Hrebienok obľúbeným východiskovým miestom pre náročné i menej náročné vysokohorské túry a výlety k Studenovodským vodopádom, do Veľkej a Malej Studenej doliny, na Slavkovský štít, k horským chatám (Zamkovského, Bilíkova, Sliezsky dom, Téryho, Zbojnícka) alebo tatranskou magistrálou na Skalnaté pleso. Vyznávačom cykloturistiky je určená menej náročná cyklotúra zo Starého Smokovca na Hrebienok, vedúca po dráhe sánkarskej trate.

Po vystúpení zo stanice pozemnej lanovky vás privíta rovnomenný Horský hotel SOREA HREBIENOK. História hotela siaha do konca 18. storočia, kedy na pôvodnom území boli založené kúpele. Blahodárne účinkujúci bioklimatický komplex a priaznivé meteorologické prvky tejto klímy majú dodnes uznávaný liečebný účinok. Celkovo klíma vo Vysokých Tatrách má priaznivý liečebný efekt predovšetkým na dýchacie cesty, najmä na chronické ochorenia priedušiek.

Dovolenka na Hrebienku je ideálnou voľbou práve v lete. Hotel poskytuje ubytovanie v pohodlne zariadených apartmánoch, jedno a dvojlôžkových izbách s možnosťou prístelky, ktoré sú vybavené sprchovacím kútom, WC, telefónom, rádiom, TV prijímačom so SAT programom a balkónom na južnej strane. Rodinám s malými deťmi ponúka aj možnosť zapožičania detskej postieľky. V hoteli je možné ubytovanie so psom. Jedinečný pobyt v horskom prostredí, umocnený prekrásnymi výhľadmi z hotelových izieb na tatranské štíty, dopĺňa ponuka jedál v štýlovej reštaurácii s historickým nádychom a hotelové služby.

Spestrením dovolenky na prelome mesiacov júl a august 2014 a nezabudnuteľnou akciou pre malých i veľkých bude 7. ročník tatranského medvedieho festivalu Medvedie dni na Hrebienku, ktorý v dňoch 31. júla až 3. augusta 2014 organizuje oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry. Festival je jedným z najväčších letných podujatí pre rodiny s deťmi, ktorý každoročne priláka do Vysokých Tatier niekoľko desaťtisíc návštevníkov nielen zo Slovenska, ale aj zo susedných krajín. Program začne Zdravicou medveďom a medvedíkom, pokračuje krstom detí medom, ďalej to budú medvedie výmysly od Majstra N, rôzne koncerty, divadielko Janko Hraško, Jurko a prasiatka, O siedmich kozliatkach, Ako vlka rozboleli zuby, Šašo, Maškrtníček TV show či Fíha tralala. Počas štyroch dní sa vystrieda množstvo súťaží pre deti a stretnete tu najviac medveďov za rok. Zavŕšením podujatia je medvedia mini diskotéka. 

Medvedie menu Horského hotela SOREA HREBIENOK je prispôsobené tejto veľkolepej akcii: Hubová polievka s mrvenicou, Medvedí brloh (bravčový lesnícky tokáň), Medvedia maškrta (domáci čučoriedkový koláč).

Čakajú vás štyri dni plné medvedej atmosféry a zábavy pre deti i dospelých. Každé dieťa, ktoré si prinesie so sebou plyšového medvedíka, dostane darček. Rezervujte si už dnes ubytovanie na najväčší rodinný festival na Hrebienku!

Podrobnejšie informácie o programe nájdu návštevníci na www.regiontatry.sk