Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Rodinná dovolenka pod úpätím Lomnického Štítu

Sniežik sa chumelí, tatranské štíty sú pokryté bielou perinou, lyžiarske strediská lákajú svojím programom a perfektne pripravenými zjazdovkami pre malých i veľkých.

Balíme deti, sánky, klzáky, lyžiarsky výstroj a cestujeme smerom Vysoké Tatry – Tatranské Matliare, ktoré sú prvou rekreačnou osadou pri Ceste slobody medzi Tatranskou Lomnicou a Tatranskou Kotlinou. Už z cesty vidíme majestátnosť a pýchu Lomnického štítu, ktorý sa týči nad touto tichou a pokojnou lokalitou. Zo štítovej trojhrannej pyramídy, ktorá vysoko prevyšuje okolie, vysiela tri hrebene:

  • severozápadný, smerom k Pyšnému štítu, Malému Pyšnému štítu, Spišskému štítu po Baranie sedlo a ďalej cez Baranie rohy pokračuje hlavným hrebeňom Tatier na západ
  • severovýchodný, ktorý vedie cez Vidlový hrebeň ku Huncovskému štítu alebo cez Malý Kežmarský štít k Veľkej Svišťovke
  • južný, Lomnický hrebeň, vedúci cez Lomnickú kopu, Lomnické sedlo, Veľký Lomnický hrb, ponad Zamkovského chatu po Lomnickú vyhliadku

Slnečné lúče rozžiarili oblohu a v plnej kráse sa odhalilo aj Observatórium na samom vrchole Lomnického štítu. No nielen to. Blížime sa k smerovej tabuli s nápisom Hotel SOREA HUTNÍK a s radosťou pozeráme pod úpätie štítu na hotel, kam sa radi vraciame aj s priateľmi už niekoľko rokov.

Privítal nás tentokrát v novom šate! Nové prevedenie vonkajšej časti budovy, nové presklené balkóny, vynovená recepcia... Nám už známe recepčné nás opäť milo privítali a už nám aj podávali kľúče od rodinnej izby s výhľadom na „Lomničák“. Deti sa hneď rozbehli do prízemných priestorov hotela, kde na nich čakal rozprávkový detský kútik aj s animátormi a bohatým programom. Vďaka svojej ústretovosti k deťom hotel vlastní certifikát „Zariadenie priateľské k deťom a rodinám“. My sme si zatiaľ oddýchli v útulnom dennom bare pri dobrej kávičke s chutným zmrzlinovým pohárom. 

Bufetová večera ako vždy hýrila rozmanitosťou jedál a vôní. V príjemnej atmosfére sme plánovali spoločný program na ďalšie dni. Pôjdeme lyžovať do Tatranskej Lomnice alebo ostaneme s ratolesťami pri detskom lyžiarskom vleku priamo pri hoteli? Rozhodnuté! Najprv rodinná zjazdovka Buková hora v Lomnici, kam nás odvezie SKIBUS a neskôr sánkovačka pri hoteli. Tú deti zvládnu aj samé s ostatnými rovesníkmi a my dospelí sa poberieme relaxovať do hotelového bazénu, resp. do morského kúpeľa či do sauny a na masáže.

Nesmieme si nechať ujsť vynikajúcu zábavu večerných diskoték a spoločenských programov či rodinných turnajov v hotelovom BOWLING centre alebo v loptových hrách v telocvični, resp. v stolnom tenise. Pri týchto aktivitách sa spoznávame s ďalšími novými priateľmi a rozširujeme okruh spokojných rodinných dovolenkárov Hotela SOREA HUTNÍK.