Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Ubytovanie Nízke Tatry

Ak si do vyhľadávača zadáte - ubytovanie Nízke Tatry, zobrazí sa vám veľké množstvo výsledkov. Nevyberajte si však náhodne. Ubytovanie by ste si mali zvoliť podľa toho, ktoré miesta plánujete navštíviť. Či už budete voliť strategické miesto niekde uprostred, skadiaľ máte blízko ku všetkým pamiatkam a horám, alebo si vyberiete iba jednu oblasť, dbajte o to, aby ste si vybrali správne.

Najpríjemnejšie ubytovanie? Nízke Tatry ho majú!

Národný park Nízke Tatry je spolu s Vysokými Tatrami najväčšou pýchou Slovenska. Táto oblasť vynímajúca sa najmä vďaka početným krasovým útvarom a nádherným dolinám s bohatou faunou a flórou nesklame ani jedného turistu.

Skvosty Nízkych Tatier

Nízke Tatry sa rozpestierajú na rozlohe 1242 km2 a tiahnu sa v dĺžke 95 km. Hlavný hrebeň nižších Tatier má 4 viac než dvojtisícové vrchy, ďalšie dva s k tomuto číslu veľmi blížia. Všetky sú však nádherným miestom na obdivovanie okolitej prírody. Najvyššími vrchmi sú Ďumbier, Štiavnica, Chopok, Dereše, Chabenec a Kráľova hoľa. Už sme spomínali, že Nízke Tatry sú druhým najobľúbenejším miestom na turistiku. I napriek veľkému návalu ľudí si však toto miesto ešte dokázalo uchovať priam nedoktnuté miesta. Niektoré lesy sa dokonca svojimi vlastnosťami blížia pralesom. Uprosted Nízkych Tatier je oblasť najlepšie vybavená pre turistov, a zároveň veľmi atraktívna, keďže je pod najkrajším úsekom hlavného hrebeňa. Jaskyne sú nemalým skvostom našich hôr, nie je to inak ani v prípade Nízkych Tatier. Najznámejšie prístupné jaskyne sú Bystrianska jaskyňa, Demänovská ľadová jaskyňa, Demänovská jaskyňa slobody a Jaskyňa mŕtvych netopierov. Ako na jar a leto, tak i cez zimu sú Nízke Tatry obľúbené kvôli lyžovaniu. Lyžiarske strediská Králiky, Telgárt, Donovaly, Jasná, Mýto pod Ďumbierom a Medvedica ponúkajú overené služby a okolité zasnežené kopce vám častokrát vezmú dych. 

Za krásami netreba chodiť len na hory

Ak už idete dovolenkovať s deťmi, alebo ste sa vybrali s partnerom, vôbec nemusíte absolvovať túry do väčších nadmorských výšin. Zaujímavé miesta sa nachádzajú totiž aj v dolinách, pod hrebeňmi Tatier. Určite odporúčame skanzen Vlkolínec, prírodné kúpalisko Tále ale aj kúpaliská v Sliači, Podbrezovej, Brusne, Kováčovej alebo v Štiavničke. V Banskej Bystrici nezabudnite na návštevu múzea SNP, v Hronseku drevený artikulárny kostol, v Tajove zase pamätný dom spisovateľa Jozefa Gregora Tajovského. V Slovenskej Ľupči si môžete pozrieť historický hrad a deti sa potešia farme s poníkmi v Banskej Bystrici. Je to síce len úsek zo zoznamu kvanta aktivít, ktoré možno absolvovať. Toľko atrakcií, historických budov a turistických miest, ktoré na vás v Nízkych Tatrách čakajú, je však veľkou motiváciu na návštevu.

Myslite na ubytovanie. Nízke Tatry si užijete viac.

Ak si do vyhľadávača zadáte - ubytovanie Nízke Tatry, zobrazí sa vám veľké množstvo výsledkov. Nevyberajte si však náhodne. Ubytovanie by ste si mali zvoliť podľa toho, ktoré miesta plánujete navštíviť. Či už budete voliť strategické miesto niekde uprostred, skadiaľ máte blízko ku všetkým pamiatkam a horám, alebo si vyberiete iba jednu oblasť, dbajte o to, aby ste si vybrali správne. Ubytovanie ovplyvní vašu celú dovolenku. Naše hotely sa nachádzajú v Jasnej pod Chopkom a Liptovskom Jáne. Sú úmyselne v miestach, kde môžete stráviť letnú turistiku i zimné lyžovanie. Pýšime sa i certifikátom „Zariadenie priateľské k rodinám a deťom“, čiže sa u nás budú cítiť príjemne i vaše deti. V hotelových reštauráciách varia len kvalifikovaní kuchári a za našimi službami si stopercentne stojíme. I preto by ste si mali zvoliť ubytovanie v hoteloch Sorea.