Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Objavte krásy Slovenska zo sedla bicykla

Cykloturistika je vynikajúcou príležitosťou, ako spojiť športový pohyb s bezprostredným zážitkom z prírody.

Objavte krásy Slovenska zo sedla bicykla

Cykloturistika je vynikajúcou príležitosťou, ako spojiť športový pohyb s bezprostredným zážitkom z prírody. Rovinaté trate v podhorí, exponované výstupy až pod najvyššie štíty Tatier, cyklomagistrála vedúca takmer okolo celého pohoria Vysokých Tatier – to je viac ako 300 km značených cyklotrás rôznych obtiažností, určených pre všetkých – rodinky s deťmi, milovníkov horskej a cestnej cyklistiky, športovcov aj začínajúcich cyklistov.
Na Liptove je pre vyznávačov cyklistiky pripravených 634 km cyklotrás a najväčší bike park na Slovensku. Obľúbené sú trasy okolo Liptovskej Mary, cez Čiernovažskú dolinu či Demänovskú dolinu a množstvo turistov kombinuje pešiu turistiku s výletom na bicykloch. Jánskou dolinou do Svidovského sedla je jedna z menej náročných cyklotrás, ktorá vedie krásnou dolinou po asfaltovej ceste, popri potoku, niekedy stúpa viac inokedy menej až do sedla. Cyklistické túry sú zamerané na zážitkové spoznávanie Liptova a okolia s výhľadmi na okolitú prírodu.

200 kilometrov tratí horským terénom v regióne Severný Spiš a Pieniny sa líšia svojou náročnosťou, dĺžkou i prevýšením. Singletraily Cyklostopy predstavujú nové poňatie cyklistického zážitku. Sú to jednosmerné chodníky určené iba pre bicykle a povolený je len zjazd. Nachádzajú sa pod Oslím vrchom za Ľubovnianskym hradom. Názvy jednotlivých trás – Vlčia, Medvedia a Rysia sú inšpirované lesnými zvieracími chodníčkami. Ako stvorená pre rodiny s deťmi je Pieninská cesta, nenáročná cyklotúra prekrásnou scenériou prielomu rieky Dunajec. Začína pri Národnej kultúrnej pamiatke múzeu Červený Kláštor, pokračuje prielomom rieky Dunajec až k poľskému susedovi.

Vďaka kopcovitému i rovinatému terénu ponúka aj Bratislava a jej okolie skvelé možnosti na cykloturistiku. Bratislava je napojená na medzinárodnú Dunajskú cyklistickú cestu, ktorá je počas slnečných dní vyhľadávaná rekreačnými cyklistami – a to najmä popri lužných lesoch medzi Petržalkou, Rusovcami a Čuňovom. Fyzicky zdatnejších cyklistov však určite bude zaujímať Bratislavský lesný park, ktorý zahŕňa okrem lužných lesov pri Dunaji aj masív Devínskej Kobyly a časť Malých Karpát.

Zľava pre klientov SOREA

Všetky tieto zaujímavé cyklotrasy sa nachádzajú v tesnej blízkosti hotelov SOREA. V letných mesiacoch vám ponúkame možnosť zapožičať si horský bicykel, kolieskové korčule alebo kolobežku v požičovni bicyklov NIŇAJ v hoteli SOREA ĎUMBIER v Liptovskom Jáne alebo v požičovni bicyklov INTERSPORT RENT GALFY v Tatranskej Lomnici, na Štrbskom Plese a v Hornom Smokovci. Pre klientov hotelovej siete SOREA je poskytnutá 10 % zľava na základe predloženia hotelového preukazu. Zľavu v tej istej výške si môžete uplatniť aj na 1, 2, 3-dňové bikepasy v bike parku v Bachledovej doline, ako aj na požičanie bicykla a chrániče, na balíky lanovka a bobová dráha i na disk golf hru v termíne 1. 6. – 15. 9.2016.
Všetky bližšie informácie nájdete na www.sorea.sk. Relaxujte na Slovensku, oddychujte s nami !