Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Jesenné pohľady v Tatrách

Vo Vysokých Tatrách sa nachádza približne 600 km značkovaných chodníkov, ktoré umožnia turistom objaviť tie najkrajšie miesta tejto horskej krajiny. Turistické chodníky po dolinách, výstupy na tatranské chaty, cesty k najkrajším tatranským plesám,  tatranské vrcholy či dvojtisícové štíty, prechody cez tatranské sedlá s nebeskými výhľadmi, ako aj fascinujúci svet zvierat a rastlín.

PRECHÁDZKY KRAJINOU

Pre menej náročných turistov sú ideálne krátke vychádzky do 2 hod., ktoré je možné absolvovať aj s malými deťmi. Napr.: z Hrebienka k Reinerovej útulni a Vodopádom Studeného potoka, vychádzka na Popradské Pleso, prechádzka z Tatranskej Lomnice okolo údolnej stanice prvej lanovky na Skalnaté pleso na lúky pri Tatranských Matliaroch, alebo príjemná prechádzka zo Štrbského plesa k Jamskému plesu a späť.

VÝSTUPY NA VRCHOLY

Pre tých najnáročnejších turistov, ktorí sú odhodlaní zdolávať náročný terén a prekonávať veľké výškové rozdiely sú určené výstupy na vrcholy. Mnohé z nich sú povolené len v sprievode horských vodcov ( napr. Gerlachovský štít ). Z pomedzi vrcholov do 2000 m. n. m. odporúčame absolvovať výstup na Kasprov vrch, tesne nad dvojtisícovkou sa týči Predné Solisko , na Veľkú Svišťovku  sa rýchlo dostanete zo Zeleného plesa, náročnú túru predstavuje výstup na Jahňací štít . Výstup naň vedie z Tatranskej Lomnice cez Tatranské Matliare, okolo Zeleného plesa. K časovo náročným výstupom patria tiež výstupy na symboly Vysokých Tatier ako sú Kriváň, Rysy, alebo Slavkovský štít. 

LANOVKAMI ZA VÝHĽADMI

Tatranské lanovky sú jeden z najobľúbnejších spôsobov, ako si pobyt v Tatrách spríjemniť a spoznať ich. Odhalia vám hory z inej perspektívy, než na akú ste zvyknutí. Ak vás láka tento spôsob cestovania, vyvezte sa pohodlne za prekrásnymi panorámami a čerstvým vzduchom niektorou z tatranských lanových dráh - kabínková lanovka z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso, visutá lanovka na Lomnický štít, sedačková lanovka na Lomnické sedlo a Solisko, pozemná lanovka na Hrebienok.

Ani Nízke Tatry sa nenechajú zahanbiť ponukou trás pre pešiu turistiku a treking s rôznymi úrovňami obtiažnosti, od náročných, kde sa vyžaduje určitý stupeň prípravy až po tie, ktoré sú určené pre rodiny s deťmi, prípadne začiatočníkov.

NAJKRAJŠIE TURISTICKÉ A NÁUČNÉ CHODNÍKY

Nízke Tatry sú husto popretkávané sieťou značkových turistických chodníkov  - prechádzka okolo Vrbického plesa ( ľadovcové pleso a najväčšie prirodzené jazero v Nízkych Tatrách ) , ľahká prechádzka z Bielej Púte až k Symbolickému cintorínu obetí Nízkych Tatier, hrebeňová túra z Chopku cez sedlo Poľany na Tri Vody a Bielu púť, z Chopku do Demänovského sedla a Širokou dolinou na Lúčky, náučný chodník Demänovská dolina, na najvyšší vrchol Nízkych Tatier – Ďumbier a späť, atď....

LANOVKOU NA VRCHOL

V prípade, že nie ste milovníkom dlhých túr, vyvezte sa lanovkami za panoramatickými výhľadmi a zdolajte vrchol Chopka, druhý najvyšší vrch v Národnom parku Nízke Tatry. Najskôr z lokality Biela Púť štvorsedačkou, potom šikmým výťahom Twinliner do stanice Priehyba. Odtiaľ sa až na samý vrchol Chopku dostanete 24-miestnou lanovkou Funitel, ktorá patrí k najmodernejším technológiám na svete.

POKLADY V PODZEMÍ NÍZKYCH TATIER

Liptov je na krásy podzemných jaskýň mimoriadne bohatý. Na severnej strane Nízkych Tatier, v Demänovskej doline sa nachádza Demänovský kras, v ktorom dominuje Demänovský jaskynný systém dlhý asi 35 km. V Demänovskej doline sú sprístupnené dve jaskyne Demänovská jaskyňa slobody a Demänovská ľadová jaskyňa. V tesnom susedstve Demänovskej doliny sa krasové javy vyskytujú aj v Jánskej doline napríklad Stanišovská jaskyňa. Ďalšou jaskyňou Liptova je Važecká jaskyňa, ktorá svojou krásou pripomína rozprávkovú krajinu. 

Jesenné obdobie má svoju špecifickú a neopakovateľnú atmosféru, je plné farieb, vôní a nezabudnuteľných pohľadov. Všetky tieto zážitky môžete prežiť v rámci jesenných pobytov v hoteloch SOREA, ktoré sa nachádzajú ako v centrálnej časti Vysokých Tatier v Tatranskej Lomnici (hotely SOREA URÁN a SOREA TITRIS), či v najnavštevovanejších vysokotatranských osadách ako sú Tatranské Matliare (hotel SOREA HUTNÍK I. / SOREA HUTNÍK II.), Štrbské Pleso (Hotel SOREA TRIGAN), či Starý Smokovec – Hrebienok (Horský hotel SOREA HREBIENOK). Panenskú prírodu nájdete na Spiši v blízkosti hotela SOREA ĽUBOVŃA. Panoramatické pohľady z Chopku vám umožní hotel SOREA SNP, umiestnený priamo na jeho severnej strane a jesennú nádheru pod Ďumbierom objavíte v nádhernej Jánskej doline v komornom hotelíku SOREA ĎUMBIER, či v hoteli s termálnou liečivou vodou SOREA MÁJ.

Bola by škoda tieto krásy prírody spolu neobjavovať!