Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Rezervujte si letnú dovolenku v SOREI a spoznajte krásy Slovenska

Hotelová sieť SOREA láka kultúrnym letom aj zahraničných turistov

Najväčšia hotelová sieť na Slovensku SOREA očakáva v tohtoročnej letnej sezóne, že by sa mohol zvýšiť počet návštevníkov v jej zariadeniach o 10 až 15 % oproti minulému roku. Najväčší nárast by mohli priniesť domáci turisti, ale zvýšenie návštevnosti očakávajú aj zo zahraničia - hlavne z ČR a Poľska. Najpočetnejší zahraniční klienti pochádzali vlani zo susednej Českej republiky a tento trend by mal pokračovať aj v letných mesiacoch tohto roka. Práve zahraničná klientela minulý rok tvorila viac ako 40 % všetkých turistov. Na celkovom počte 100 500 osôb a 325 000 prenocovaní mala však najväčšie zastúpenie slovenská klientela, ktorá tvorila až 59,62 %. Domáci pritom vyhľadávali najmä zariadenia na Spiši a vo Vysokých i Nízkych Tatrách umožňujúce kvalitnú turistiku spojenú s kúpaním. Informovala o tom obchodno-marketingová riaditeľka spoločnosti SOREA, s. r. o., Bratislava Beáta Toroková.

,,Vyhľadávanými ubytovacími zariadeniami sú aj tento rok wellness hotely a hotelové komplexy so službami pre rodiny s deťmi. Pre nastávajúcu sezónu naša spoločnosť pripravila škálu pobytov pre všetkých s bohatým sprievodným programom. Nezabudla ani na deti, seniorov, ale aj aktívnych turistov. Projekt pre deti Hravé leto s Albi hrami prináša zľavnené pobyty od 30 až do 100 % pre deti od 3 do 15 rokov. Ubytovanie ponúka v hoteloch s certifikátom „Zariadenie priateľské k deťom a rodinám“ v atraktívnych tatranských lokalitách, na Spiši, v Piešťanoch a Bratislave. Akcie sa vzťahujú na deti v závislosti od ich veku a druhu ubytovania,“ povedala B. Toroková. 

Doplnila, že letnou novinkou je jumping na trampolínkach v JUMPING centre pod vedením certifikovanych inštruktoriek v Hoteli *** SOREA MÁJ v Liptovskom Jáne. ,,Hotel zároveň ponúka aj termálne kúpalisko Termal Raj s teplotou vody 26 až 29 °C. Voda je liečivá, mineralizovaná a kyslá, silno uhličitá a stredne sírovodíková. Pre ubytovaných od 3 nocí je vstup zdarma.  Na Liptove sú obľúbené aj rekreačné pobyty pre seniorov s ubytovaním v hoteloch SOREA SNP a SOREA ĎUMBIER. Tie pravidelne organizujú Slovenský týždeň zážitkov, plný fakultatívnych výletov a pestrého programu. Región je bohatý na turistické a cykloturistické trasy, jaskyne, kaštiele, minerálne pramene,“ vymenovala B. Toroková.

Zároveň dodala, že návštevníci Liptova sa v lete môžu zapojiť do NORDIC WALKINGU v Jasnej, alebo do projektu „Nájdi 7 pokladov LIPTOVA!“ Spoznávajte krásy Liptova a hľadajte jeho 7 pokladov: hory, termálne pramene, jaskyne a podzemné krásy, salaše a tradičná kuchyňa, história – skanzeny a múzeá. Každý klient pri pobyte obdrží brožúru s mapou pokladov. Za vylúštenie úloh ho čaká odmena. Hostia môžu využiť aj 20 % zľavu do ADRENALIN CENTRA v Liptovskom Mikuláši (golf, štvorkolky, lukostreľba, rafting a iné atrakcie), 20 % zľavu do lanového parku TARZÁNIA Jasná, 10 % zľavy na konzumáciu a predaj výrobkov – KOZÍ VRŠOK, či na program Zdolaj tatranské štíty s profesionálnym horským vodcom. Každý ubytovaný hosť má zdarma regionálnu zľavovú kartu LIPTOV Region Card.

„Pre milovníkov turistiky sú najatraktívnejšie Vysoké Tatry. Neďaleko Hotela *** SOREA HREBIENOK v Starom Smokovci je pozemná lanovka na Hrebienok, ktorý je východiskovým bodom náročných aj stredne náročných horských túr. Priamo pri lanovke na Skalnaté Pleso, s prestupom na lanovku na Lomnický štít, je zas  zrekonštruovaný Hotel *** SOREA URÁN v centre Tatranskej Lomnice. Letné večery v ňom osviežia tóny SWING AT EWERGREEN a to živou hudbou pre všetkých návštevníkov aj obyvateľov z blízkeho okolia. Každú stredu, v mesiacoch jún až september, bude naživo spievať a hrať na trúbku Pavol Zvirinský,“ priblížila B. Toroková.

Poukázala aj na obľubu wellness balíkov s relaxačnými procedúrami, najmä po výdatnej túre. Hotel SOREA TRIGAN na Štrbskom Plese má jedinečný Wellness svet regenerácie a oddychu. Počas leta šesťkrát ponúka na terase interaktívne divadelné predstavenie pre rodiny s deťmi Dorkine príbehy z Fidorkova. V Hoteli SOREA TITRIS sa deti môžu zabaviť na 36 metrovom tobogáne v AQUA RELAX centre a dospelí si užiť vodné atrakcie, masážne trysky, bohatý animačný program, hudobné večery. Centrum relaxu, zábavy a súčasne liečby dýchacích ochorení  môžu turisti vyskúšať pod Lomnickým štítom, v Tatranských Matliaroch, s ubytovaním v Hoteli SOREA Hutník I./II. V ponuke je bowling centrum, fitnescentrá, telocvičňa, stolnotenisové miestnosti, biliardové stoly, tenisové kurty, minigolfové a volejbalové ihriská, či rozprávkové detské kútiky s animátorom.

Región Vysoké Tatry ponúka aj viac ako 300 km značených  cyklotrás a 30 top tratí. Stačí si odfotiť QR kód do svojho mobilu a záujemca sa dozvie podrobnosti trasy. Priamo pri hoteli SOREA Hutník zase začína turistický chodník na Chatu pri Zelenom plese. Ďalšie tipy na výlety sú Šalviový prameň na Skalnatom plese, Kopské sedlo, Kežmarské žľaby, či trasa Tatranská Lomnica – Skalnaté pleso – Lomnický štít. Hotel SOREA TITRIS v blízkosti múzea TANAPu je ideálnym východiskovým bodom pre vysokohorské túry zo Skalnatej doliny, Huncovskej kotlinky, do Doliny bielej vody, do masívu Lomnického a Kežmarského štítu, na výlety do Belianskej jaskyne, Javoriny a Ždiaru. 

„Aj na západnom Slovensku je možnosť spoznávania krás prírody a kultúry. Kúpeľné mesto Piešťany, preslávené kolonádnym mostom a symbolom mesta Barlolámačom, ponúka výlety v okolí. V ponuke je napríklad vyhliadková plavba po Váhu, 12 km okružná trasa určená na cyklistiku, turistiku a korčuľovanie s možnosťou požičania bicyklov v Hoteli SOREA SĹŇAVA, či hradné zrúcaniny Čachtice a Beckov, vyhliadková plavba starorímskou vojnovou loďou Hyperborea, alebo jaskyňa Čertova pec. Bratislavský hrad je od stredoveku veľmi vďačným umeleckým objektom, či už z pohľadu zachytenia v historických súvislostiach, alebo ako krajinársky objekt. Na hradnom vŕšku sa nachádza Hotel SOREA REGIA. Ponúka hudobné večery, zabezpečenie sprievodcu po historickom centre Bratislavy, okružnú jazdu historickým vláčikom hlavným mestom, prehliadku Malokarpatským okruhom, návštevu hradov Devín, Červený Kameň so sprievodcom v požadovanej jazykovej mutácii, regionálne husacie a kačacie hody a iné. Na predaj sú aj vstupenky na kultúrne podujatia v meste,“ uzavrela B. Toroková.

Nevynechala pritom ani regióny východného Slovenska známe kultúrnohistorickými pamiatkami, pútnickými miestami aj miestnymi špecialitami a tradíciami.  Hotel SOREA ĽUBOVŇA v Ľubovnianskych kúpeľoch počas letnej sezóny zabezpečuje pre hostí každý týždeň programovú ponuku fakultatívnych výletov v lokalite Spiš. Zahŕňa napríklad pútnické miesto Zvir, liehovarníctvo Nestville Park Hniezdne, plniareň minerálnej vody Ľubovnianka, Pieniny, Červený kláštor, Strážky, TANAP, Ľubovniansky hrad, mesto Kežmarok, Vyšné Ružbachy, poľské Zakopane a ďalšie miesta.

Viac informácií je na www.sorea.sk a www.facebook.com/SOREA.dovolenka.na.Slovensku