Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Slovenská zima je o lyžovačke v Tatrách, wellnesse aj zábave

Po zime bez snehu sa situácia za posledný týždeň zlepšila a mnohé lyžiarske strediská znovu otvorili svoje kapacity verejnosti. Využite túto príležitosť aj vy a príďte si zalyžovať.

Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku je Jasná

„Lyžiarska sezóna sa končí až v apríli, takže celé rodiny sa môžu v priaznivom počasí lyžovať, či snowboardovať aj počas jarných prázdnin, ktoré začínajú na strednom Slovensku už od 15. februára. Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku je Jasná v Demänovskej doline, zjazdové trate sa nachádzajú aj na oboch stranách Chopku, kde sa dopravíte najmodernejšími lanovkami Funitel alebo 15-miestnou kabínkou. So 45 km upravenými traťami a 27 km dlhým zasnežovacím systémom tu máte sneh najmenej 5 mesiacov v roku. Len pár krokov od zjazdovky Biela púť v Jasnej sa môžete ubytovať v Hoteli SOREA SNP. Z presklenej slnečnej reštaurácie hotela, s výhľadom na vrcholy Nízkych Tatier, vám bude skvelo chutiť. Večerná regenerácia v saune, alebo výber z relaxačných procedúr sú súčasťou hotelových služieb. Hotel SOREA J. ŠVERMA je zase v blízkosti kabínkovej lanovky v Jasnej. Pre ubytovaných zabezpečuje požičovňu lyží a odvoz k vlekom, je vhodný aj pre lyžiarske školy,“ konštatovala B. Toroková.

Ponuky pre zimné a jarné obdobie 

Dodala, že pre rodiny s priateľmi, ktoré okrem zimných športov, či vysokohorskej turistiky, vyhľadávajú kvalitné wellness služby, najväčšia slovenská sieť hotelových zariadení SOREA poskytuje Hotel SOREA MÁJ, vzdialený len 800 m od lyžiarskeho strediska SKI Javorovica v Liptovskom Jáne. Hosťom ponúka minerálnu liečivú vodu z termálneho prameňa Rudolf vo vnútornom bazéne, relaxačné pobyty s antistresovými masážami, s bahennými, medovými, bylinnými zábalmi, alebo detoxikačnými procedúrami. „Podobne vo Vysokých Tatrách, Hotel SOREA URÁN v tesnej blízkosti špičkového strediska s najdlhšou zjazdovkou na Slovensku - v Tatranskej Lomnici, má hydromasážnu vaňu, sauny, masáže, vírivý kúpeľ. Vodný a saunový svet Aquarelax v Hoteli SOREA TITRIS ponúka relax v bazéne s perličkovou masážou, vodnými dýzami, či v saunách. Deti sa vybláznia v 36-metrovom tobogáne, vodnom hríbe, alebo zrýchľovacom kanáli. Tatranská Lomnica vás očarí výhľadom na druhý najvyšší štít na Slovensku-Lomnický, aj s najvyššie položenou a najstrmšou zjazdovkou. V tohtoročnej zimnej sezóne zažíva stredisko významnú zmenu. Časť úseku štvormiestnej kabínkovej lanovky zo Štartu na Skalnaté Pleso, ktorá bola v prevádzke od augusta 1995 skončila a bola vymenená za komfortnejšiu s prepravnou kapacitou  2 400 osôb/hod,“ vysvetlila B. Toroková. Ďalej poukázala na to, že výborným zimným strediskom je aj Štrbské Pleso, kde je možné sa ubytovať v Hoteli SOREA TRIGAN s Wellness svetom regenerácie a oddychu. Milovníkov romantiky očarí farebná večerná symfónia a oddychová časť s výhľadom na tatranské štíty. Na Štrbskom Plese pribudla dvojkilometrová modrá zjazdovka s názvom Turistická. 

Novinky i bezplatné vstupenky

Pre bežecké lyžovanie sú k dispozícii bežecké trate v dĺžke až 17 km.  Pre tých, ktorí uprednostňujú pokojné prostredie, je vhodný rodinný Hotel SOREA Hutník v Tatranských Matliaroch, s lyžiarskym vlekom priamo pred hotelom. SOREA na zimné a jarné obdobie pripravila pre deti a dospelých krátkodobé aj dlhodobé pobytové balíky, ktorých súčasťou sú regionálne zľavy pre majiteľov Tatry Card a Liptov Card a to na SKIPASY, či na vstup do hradov, zámkov, jaskýň, múzeí, skanzenov. Liptov Card od januára 2014 každý ubytovaný hosť dostane zdarma. Karta slúži aj ako bezplatná vstupenka na SKIBUS s odvozom priamo do centra lyžiarskeho strediska. Pre rodiny s deťmi sú zabezpečené animácie pod názvom „Hravá zima s ALBI hrami“. Hoteloví hostia sa tak môžu oboznámiť s ALBI spoločenskými hrami, detskými hrami, alebo sa zúčastniť večerných animačných programov a náučných kvízov (divadelné predstavenia, maľovanie na tvár, tvorivé dielne, kartové hry atď.). „Lyžiarska škôlka a aréna pre začiatočníkov Maxiland v Jasnej malým lyžiarom ponúka zábavný program na lyžiach, pri ktorom sa naučia zvládať základy lyžovania, ski babysitting  a užijú si animácie, zábavu a Maxiland tanec s maskotmi. Cez jarné prázdniny máme novinky- JUMPING-skupinové cvičenie na malých trampolínach a detskú relaxačnú masáž v Hoteli SOREA MÁJ. V hotelovom fitness centre pod vedením certifikovaných tréneriek World Jumping tímu, majú klienti možnosť precvičiť si všetky svalové partie. Mimoriadne vhodný na jarný pobyt je Hotel SOREA Ľubovňa v Ľubovnianskych kúpeľoch na Spiši s pestrým animačným program pre deti a dospelých,“ uzavrela B. Toroková. Viac informácií je na www.sorea.sk a www.facebook.com/SOREA.dovolenka.na.Slovensku