Radi zodpovieme všetky vaše otázky +421 2 5542 2332 · obchod@sorea.sk

Spoznávajte na jeseň krásy Slovenska so SOREOU

Zrekreujte sa počas babieho leta v hotelových zariadeniach SOREA

Najväčšia sieť hotelov na Slovensku SOREA pripravila na jeseň širokú ponuku pobytov vhodných pre všetky vekové kategórie. Využite slnečné dni babieho leta s najstabilnejším počasím v roku  a príďte sa zrekreovať do hotelov pre rodiny s deťmi SOREA. V ponuke má SOREA produkty, ktoré sú veľmi vhodné na jesenné obdobie. Či už sú to hotely vo Vysokých, Nízkych Tatrách, na Spiši ako základne na horské túry, ako aj wellness zariadenia, ktoré si môžu užívať celé rodiny, ale aj seniori, až po tradičné ubytovacie zariadenia. Tohtoročná letná sezóna bola mimoriadne upršaná, napriek tomu sieť zaznamenala 27 157 ubytovaných osôb pri 104 600 prenocovaniach, čo bolo o 3476 prenocovaní viac ako v minulom roku. Najradšej sa domáci turisti ubytovávajú v lokalitách Spiša a Vysokých a Nízkych Tatier, kde je široká ponuka kvalitnej turistiky spojenej s kúpaním v rámci wellness, relaxačných i termál pobytov. Informovala o tom obchodno-marketingová riaditeľka spoločnosti SOREA, s. r. o., Bratislava Beáta Toroková.

„Pre slovenských aj zahraničných návštevníkov teraz navyše ponúkame mimosezónne zľavy až do výšky 20 % zo štandardnej ceny ubytovania. Akcia trvá takmer do 13 teho decembra. Ponúkame zariadenia s certifikátom „priateľské k deťom a rodinám“ a to v preferovaných tatranských oblastiach, na Spiši, v Piešťanoch a Bratislave. Vybrať si môže naozaj každý, od najnáročnejších až po tých, ktorí uprednostňujú cenu a to v hoteloch s najvyšším štandardom ponúkaných služieb. V tomto roku sa objavilo v našej ponuke niekoľko noviniek, napríklad jumping na trampolínkach v JUMPING centre pod vedením certifikovanych inštruktoriek v Hoteli SOREA MÁJ v Liptovskom Jáne. Na Liptove sa môžu odrekreovať aj seniori s ubytovaním v hoteloch SOREA SNP a SOREA ĎUMBIER, ktoré pravidelne organizujú Slovenský týždeň zážitkov s fakultatívnymi výletmi a pestrým programom. Hotel SOREA  SNP zabezpečuje výlety lanovkami, trekkingovú turistiku, vstupy do podzemného sveta jaskýň, historických hradov alebo skanzenov a ďalšie možnosti zábavy s atraktívnymi zľavami. Nadšení hubári sa na jeseň stretávajú v Hoteli SOREA  ĎUMBIER, kde po hľadaní húb v lesoch Jánskej doliny využívajú čaro termálneho prameňa Rudolf – termálnej vody, ktorá lieči už 700 rokov. Nezabudnuteľnou je aj prechádzka Liptovským Jánom, s odborným výkladom a návštevou historických kúrií zo 17. storočia,“ vymenovala B. Toroková.

Dodala, že v Nízkych Tatrách je množstvo trás pre jesennú pešiu turistiku a treking s rôznymi úrovňami obtiažnosti, od náročných, kde sa vyžaduje určitý stupeň prípravy až po tie, ktoré sú určené pre rodiny s deťmi, prípadne začiatočníkov. Demänovská dolina ako najatraktívnejšia lokalita Nízkych Tatier, ponúka atrakcie, ako turistiku, cykloturistiku, návštevu svetoznámej Demänovskej ľadovej jaskyne. Veľmi obľúbený je NORDIC WALKING v Jasnej. Samozrejmosťou je zdarma regionálna zľavová karta LIPTOV Region Card.

„Tradične najatraktívnejším je pobyt vo Vysokých Tatrách, kde  je približne 600 km značkovaných chodníkov. Urobte si výlet visutou lanovkou na Lomnický štít, ktorá je v tesnej blízkosti vynoveného a zmodernizovaného Hotela SOREA URÁN. Jazda bude pre vás dobrodružstvom, lanovka prekonáva výškový rozdiel vyše 1 700 m a turistov dopravuje do nadmorskej výšky 2 634 m za 50 minút. Pohľad z vrcholu štítu je nezabudnuteľným zážitkom na celý život. V Starom Smokovci priamo na Hrebienku, ktorý je východiskovým bodom náročných a stredne náročných vysokohorských túr, je horský Hotel SOREA HREBIENOK. S najstaršou tatranskou osadou - Starý Smokovec je spojený pozemnou lanovkou, ktorá patrí k tradičným turistickým atrakciám Tatier. Vďaka veľkoplošným preskleným bočným stenám a streche, môžu cestujúci obdivovať počas jazdy krásu tatranských štítov. Poloha hotela umožňuje neopakovateľné túry a výlety k Studenovodským vodopádom, do Veľkej a Malej Studenej doliny, na Slavkovský štít, k horských chatám Zamkovského, Sliezsky dom, Téryho, Zbojnícka, či tatranskou magistrálou na Skalnaté pleso. Zrekonštruovaný rodinný Hotel SOREA HUTNIK v najtichšej oblasti Tatranských Matliarov je zas v blízkosti národnej prírodnej rezervácie Pramenište. Rezervácia chráni najzachovalejší reliktný borovicovo-brezový porast v tatranskej oblasti. Kvôli výskytu kriticky ohrozených druhov nie je prístupná verejnosti. Poloha osady Tatranské Matliare umožňuje jednoduchý prístup do Doliny Bielej vody, k Chate na Zelenom plese a na Jahňací štít po modrej značke,“ opísala B. Toroková. 

Poukázala aj na tých, ktorí obľubujú wellness v horskom prostredí. Kompletný relaxačný program, s výberom balneotherapy, antistres alebo detoxikačného pobytu nájdu návštevníci v Hoteli SOREA MÁJ v Liptovskom Jáne. Účinky hotelového morského kúpeľa sa vyrovnajú účinkom kúpania v mori, odporúčajú sa pri problémoch s dýchaním alebo alergiách, kožných chorobách, posilňujú imunitný systém organizmu. Tento kúpeľ je zvlášť vhodný pre dámy, prečistí pokožku, napne ju, stane sa hladšou a krajšou. Na Štrbskom Plese Hotel SOREA TRIGAN, má zas Wellness svet regenerácie a oddychu, vhodný pre dvojice, po jesenných romantických prechádzkach okolo jazierok lásky na Štrbskom Plese. Po náročnom horskom výstupe , či túre, sa dá zrelaxovať aj v Hoteli SOREA TITRIS v Tatranskej Lomnici. Pre milovníkov rastlín je priamo pred hotelom vstup do botanickej záhrady TANAPu, kde môže návštevník vidieť 270 druhov tatranských rastlín osídľujúcich rôzne biotopy. Niektoré si môže kúpiť v podobe sadeníc alebo semien. 

Nevynechala ani región severného Spiša a Pienin, kde je viac ako 80 minerálnych prameňov, napríklad minerálna voda Ľubovnianka s najvyšším obsahom magnézia na Slovensku. Pramení priamo pri Hoteli SOREA ĽUBOVŇA s ponukou fakultatívnych výletov. V okolí hotela je aj viac ako 260 km vyznačených turistických chodníkov. Aj na západnom Slovensku turisti môžu spoznávať krásy  jesennej prírody a kultúry. Kúpeľné mesto Piešťany, preslávené kolonádovým mostom a symbolom mesta Barlolámačom, ponúka vyhliadkovú plavbu po Váhu, 12 km okružnú trasu určenú  na cyklistiku, turistiku a korčuľovanie, s možnosťou požičania bicyklov v Hoteli SOREA SĹŇAVA, či hradné zrúcaniny Čachtice a Beckov, alebo jaskyňu Čertova pec. Hotel SOREA REGIA na vŕšku Bratislavského hradu, ponúka okružnú jazdu historickým vláčikom hlavným mestom, prehliadku Malokarpatským okruhom, návštevu hradov Devín, Červený Kameň so sprievodcom v požadovanej jazykovej mutácii. Novinkou je luxusný relaxačný balíček thajských masáží v hotelovom Relax centre.

„Súčasťou jesene v SOREI je aj Dušičkový víkend 30.10. – 2.11.2014 , HALLOWEEN zábava a noc strašidiel. Máme pripravené strašidelné darčeky, Halloween diskotéku v maskách, strašidlá za dverami,  sviečkový pochod, divadielko pre deti so strašidlami, večerné kúpanie pri sviečkach, vypúšťanie lampiónov šťastia, ako aj gastronomické špeciality – diablov dych, mixovaný mozoček, bosorkinu polievku alebo satanove slzy. Pre tých najodvážnejších je v ponuke ubytovanie s výhľadom na cintorín,“ uzavrela B. Toroková.